Campanya electoral

Preguntes i respostes sobre la campanya electoral

 

Quant dura la campanya electoral?

La campanya electoral dura 15 dies.

Comença a les 00:00 hores del dia 15 de setembre de 2017 i finalitza a les 23:59 hores del dia 30 de setembre de 2017.

 

En quines dates estan prohibides la difusió i la publicació de sondejos electorals?

Queda prohibida la publicació i difusió total o parcial o la reproducció d’enquestes o sondejos d’opinió per qualsevol mitjà de comunicació durant els cinc dies anteriors al de la votació (entre el 26 i el 30 de setembre).

 

Com es distribueixen els espais electorals públics destinats a la campanya en els mitjans de comunicació?

Les formacions polítiques amb representació al Parlament de Catalunya tenen dret a l’ús del 70% dels espais electorals públics destinats a la campanya, entre les quals es reparteix de manera proporcional al nombre d’escons obtinguts en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya de l’any 2015. El 30% de l’espai electoral restant es reparteix entre les organitzacions interessades acreditades d’acord amb el nombre de signatures presentades.

 

Com es distribueixen els espais informatius públics en els mitjans de comunicació de titularitat pública?

Les formacions polítiques amb representació al Parlament de Catalunya tenen dret a l’ús del 70% dels espais informatius públics gratuïts en els mitjans de comunicació de titularitat pública. L’Administració electoral distribueix l’ús dels espais entre les formacions polítiques amb representació al Parlament de Catalunya d’acord amb els resultats obtinguts en les darreres eleccions al Parlament. El 30% restant es reparteix entre les organitzacions interessades acreditades d’acord amb el nombre de signatures presentades.

Els grups polítics no inclosos en l’apartat anterior poden dur a terme actes de campanya electoral amb els seus propis mitjans i estan legitimats per formular reclamacions davant de l’Administració Electoral del Govern de la Generalitat de Catalunya.